Siirry sisältöön
Saavutettavuustestauksen perusteet - Testaa itse

Saavutettavuustestauksen perusteet - Testaa itse

Tällä kurssilla opit erilaisia menetelmiä, joilla voit itse testata verkkosivustojen saavutettavuutta. Käymme läpi tärkeimmät testaustavat eli ruudunlukijatestauksen ja pelkällä näppäimistöllä testauksen. Lisäksi kokeilemme kontrastityökaluja ja monia muita hyödyllisiä työkaluja, joita voit ladata ilmaiseksi verkosta.

Sisältö

  • Saavutettavuuden testaaminen automaattisilla testaustyökaluilla
  • Saavutettavuuden testaaminen manuaalisesti
  • Saavutettavuuden testaamista EasyChecks-menetelmällä
  • Ruudunlukijatestaus

Kohdeyleisö

Ammattilaiset, kuten sisällöntuottajat, testaajat ja kehittäjät.

Kurssi sopii erityisesti ammattilaisille, jotka haluavat oppia testaamaan organisaationsa järjestelmien saavutettavuutta. Kurssi sopii myös vasta-alkajille, mutta saavutettavuuden perusteiden tuntemuksesta on hyötyä.

Lähtötaso

Saavutettavuuden perusteet ja saavutettavuusvaatimukset jo entuudestaan tuttuja.

Osallistumisvaihtoehdot

Etänä Teams-yhteydellä.

Kouluttajasi tällä kurssilla

Avaava akatemia tiimi - Valtteri Järvinen

Valtteri Järvinen

Ymmärtäminen ja osaaminen kulkevat käsi kädessä esteettömän ja saavutettavan maailman luomisessa. Ilman ymmärrystä ei tiedetä, mihin pyritään, ja ilman osaamista sitä ei voida toteuttaa.

Valtteri on Avaavan saavutettavuus- ja UX-asiantuntija. Hänellä on pitkä kiinnostus teknologiaan ja sen toimintaan, vankka ohjelmointikokemus sekä opinnot ihmisen ja teknologian välisestä vuorovaikutuksesta. Tällä taustalla hän katsoo saavutettavuutta pintaa syvemmälle erilaisten teknologioiden ja toteutuksien verkostossa. Liikunta, nörtteily, ruoanlaitto ja käsityöt pitävät Valtterin kiireisenä vapaa-ajalla.

+358 50 538 1783
valtteri.jarvinen(at)avaava.fi

Avaava akatemia tiimi - Senni Hirvonen

Senni Hirvonen

Saavutettavuuden, esteettömyyden ja sosiaalisen inklusiivisuuden tavoite on sama: kaikkien mahdollisuus kukoistaa yhdenvertaisesti ja voida hyvin. 

Senni on digitaalisen saavutettavuuden asiantuntija Avaavalla ja kokemusasiantuntija. Erityispedagogiikan ja sosiaalipedagogiikan opinnot, syntymäsokeus ja laaja vammaiskentän tuntemus tekevät hänestä monipuolisen ja vakuuttavan kouluttajan, joka ei pienestä hätkähdä.

+358 50 496 1248
senni.hirvonen(at)avaava.fi