Siirry sisältöön
Opasteet kaikille aisteille – esteettömyyden huomioiminen opastussuunnittelussa

Opasteet kaikille aisteille – esteettömyyden huomioiminen opastussuunnittelussa

Tässä koulutuksessa pureudutaan siihen, mitä esteettömyys ja saavutettavuus opastussuunnittelussa tarkoittavat ja miten se huomioidaan. Koulutuksessa myös tutustutaan erilaisiin näkövammaisia henkilöitä palveleviin opastamisen elementteihin ja siihen, miten ne voidaan integroida osaksi kohteen perusopastussuunnitelmaa.

Esteetön ja saavutettava opastusjärjestelmä on yhtenäinen ja katkeamaton. Opasteet hahmottuvat selkeästi ympäristöstään, ne on sijoitettu oikein ja niiden sisältö on selkeästi ja ymmärrettävästi esitetty. Esteetön opastusjärjestelmä sisältää myös näkövammaisia palvelevat opastusratkaisut ääni-, pistekirjoitus- ja kohoelementteineen. Esteetön opastusjärjestelmä istuu myös arkkitehtuuriin, integroituu ICT-järjestelmiin, on helposti ylläpidettävä ja päivitettävä sekä kustannustehokas.

Kohdeyleisö

Opasteiden parissa työskentelevät suunnittelijat ja alan opiskelijat.

Osallistumisvaihtoehdot

Etänä Teams-yhteydellä.

Kouluttajasi tällä kurssilla

Avaava akatemia tiimi - Marjo Kivi

Marjo Kivi

”Kaikille sopivan suunnittelun periaatteen keskeinen tavoite on varmistaa, että kukaan ei jää syrjään tai ketään ei suljeta ulkopuolelle suunnitteluratkaisujen vuoksi. Esteetön ympäristö on toimiva kaikille.  Kun esteettömyys toteutuu, ei tarvita erityisjärjestelyitä ja säästetään kustannuksia.”

Marjo on Avaavan johtava esteettömyysasiantuntija. Hän on työskennellyt yli 20 vuotta rakennetun ympäristön esteettömyyden parissa, ensin Suomen Design for All -verkoston koordinointitehtävissä ja sittemmin Invalidiliitossa asiantuntijana. Kaikille sopiva suunnittelu erityisesti rakennetussa ympäristössä on Marjon erikoisalaa. Marjo on kiitelty puhuja ja kouluttaja: Kiitos erinomaisesta koulutuksesta! En muista minkään kurssijakson aiemmin avanneen näin paljon tiukasti kiinni olevia silmiä!”

+358 50 338 8765
marjo.kivi(at)avaava.fi