Siirry sisältöön
Rakennetun ympäristön esteettömyys

Rakennetun ympäristön esteettömyys

Inspiroiva, kattava ja laaja-alainen tietopaketti rakennetun ympäristön esteettömyydestä rakentamisen alan ammattilaisille, alan opiskelijoille sekä muille kiinnostuneille.

Koulutuksessa käydään läpi rakennetun ympäristön esteettömyyttä ja sen eri osa-alueita laaja-alaisesti. Lainsäädännön asettamien vaatimusten lisäksi pureudutaan tilojen ja ympäristöjen toimivuuden ja käytettävyyden kannalta merkittäviin ohjeisiin ja suosituksiin, sekä hyviin käytänteisiin. Esteettömyystietämyksen lisäksi koulutuksen tavoitteena on lisätä osallistujien ymmärrystä käyttäjien moninaisuudesta.

Sisältö

  • Johdanto esteettömyyteen: Inspiraatio-osuus, jossa luodaan laajempi katsaus esteettömyyden alueelle ja käytettyihin käsitteisiin. Miksi esteettömyys on tärkeää.
  • Esteettömyyden toteutumiseen tähtäävä lainsäädäntö
  • Näkemisympäristön esteettömyys
  • Kuunteluympäristön esteettömyys
  • Liikkumisympäristön esteettömyys
  • Esteettömyyden ja saavutettavuuden huomioiminen opastussuunnittelussa
  • Livekoulutuksessa on demo-osuus, jossa mahdollisuus testata Ikäpukua, pyörätuolia sekä erilaisia näkövammoja simuloivia laseja.

Kohdeyleisö

Kaikki rakentamisen alueella toimivat ammattilaiset ja alan opiskelijat. Suunnittelijat ja toteuttajat.

Lähtötaso

Rakentamisalan tuntemus

Osallistumisvaihtoehdot

Etänä Teams-yhteydellä.

Kouluttajasi tällä kurssilla

Avaava akatemia tiimi - Marjo Kivi

Marjo Kivi

”Kaikille sopivan suunnittelun periaatteen keskeinen tavoite on varmistaa, että kukaan ei jää syrjään tai ketään ei suljeta ulkopuolelle suunnitteluratkaisujen vuoksi. Esteetön ympäristö on toimiva kaikille.  Kun esteettömyys toteutuu, ei tarvita erityisjärjestelyitä ja säästetään kustannuksia.”

Marjo on Avaavan johtava esteettömyysasiantuntija. Hän on työskennellyt yli 20 vuotta rakennetun ympäristön esteettömyyden parissa, ensin Suomen Design for All -verkoston koordinointitehtävissä ja sittemmin Invalidiliitossa asiantuntijana. Kaikille sopiva suunnittelu erityisesti rakennetussa ympäristössä on Marjon erikoisalaa. Marjo on kiitelty puhuja ja kouluttaja: Kiitos erinomaisesta koulutuksesta! En muista minkään kurssijakson aiemmin avanneen näin paljon tiukasti kiinni olevia silmiä!”

+358 50 338 8765
marjo.kivi(at)avaava.fi