Siirry sisältöön
Esteetön wc- ja kylpyhuonetila, detaljeilla on merkitystä

Esteetön wc- ja kylpyhuonetila, detaljeilla on merkitystä

Esteettömyysasetus asettaa vähimmäisvaatimukset esteettömän wc- ja kylpyhuonetilan suunnittelulle, mutta vähimmäisvaatimusten toteutuminen ei takaa tilan käytettävyyttä. Jotta wc- ja pesutilat ovat kaikille käyttäjille toimivia ja miellyttäviä, tulee määräysten täyttymisen lisäksi yksityiskohtien olla kunnossa. Esimerkiksi varusteiden sijoittelulla voidaan vaikuttaa merkittävästi tilan toimivuuteen tai toimimattomuuteen.

Koulutuksessa käydään läpi esteettömyysasetuksen vaatimukset wc- ja kylpyhuonetilojen suunnittelulle ja rakentamiselle, mutta ennen kaikkea pureudutaan suositus- ja ohjetason periaatteisiin ja hyviin käytäntöihin. Miten esimerkiksi tukikaiteet, wc-istuimen käsituet, käsipaperi- ja saippua-annostelijat, peilit, vaatekoukut, hälytyspainikkeet tulee sijoitta tai miten julkiset esteettömät wc-tilat tulisi opastaa? Koulutuksessa käsitellään tavallisen asunnon, palveluasumisen ja tuetun asumisen wc- ja pesutiloja sekä rakennusten yleisessä käytössä olevia esteettömiä wc-tiloja.

Kohdeyleisö

Rakentamisen alueella toimivat ammattilaiset ja alan opiskelijat. Suunnittelijat ja toteuttajat.

Osallistumisvaihtoehdot

Etänä Teams-yhteydellä.

Kouluttajasi tällä kurssilla

Avaava akatemia tiimi - Marjo Kivi

Marjo Kivi

”Kaikille sopivan suunnittelun periaatteen keskeinen tavoite on varmistaa, että kukaan ei jää syrjään tai ketään ei suljeta ulkopuolelle suunnitteluratkaisujen vuoksi. Esteetön ympäristö on toimiva kaikille.  Kun esteettömyys toteutuu, ei tarvita erityisjärjestelyitä ja säästetään kustannuksia.”

Marjo on Avaavan johtava esteettömyysasiantuntija. Hän on työskennellyt yli 20 vuotta rakennetun ympäristön esteettömyyden parissa, ensin Suomen Design for All -verkoston koordinointitehtävissä ja sittemmin Invalidiliitossa asiantuntijana. Kaikille sopiva suunnittelu erityisesti rakennetussa ympäristössä on Marjon erikoisalaa. Marjo on kiitelty puhuja ja kouluttaja: Kiitos erinomaisesta koulutuksesta! En muista minkään kurssijakson aiemmin avanneen näin paljon tiukasti kiinni olevia silmiä!”

+358 50 338 8765
marjo.kivi(at)avaava.fi